Zaloguj się, aby obserwować  
Noella

Restauracja w mniejszym mieście

Recommended Posts

Zastanawiam się nad tym, żeby rozkręcić taki biznes w moim mieście.
Czy podpowiecie mi, gdzie kupię/zamówię naprawdę jakościowy sprzęt do gastronomii?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ciekawy pomysł, a macie już rozpisany biznesplan i koncepcję na kuchnię, j
jaką chcielibyście prowadzić w swojej restauracji?
To będzie coś szczególnego, czy raczej klasyczna kuchnia polska?

 

Jeśli chodzi o sprzęty do restauracji – tu zerknij:  https://mmgastro.pl/nowosci ,

mają spory wybór i szczycą się tym, że chcą być partnerem w gastronomii.

Faktycznie – jest naprawdę spory wybór na tej stronie i sporo promocji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Noella, jak już zakupisz ten sprzęt, to na pewno przydadzą Ci się profesjonalne środki czystości, dzięki którym utrzymasz je w czyste i w dobrym stanie. Osobiście polecam SauberLab. W ich ofercie jest chemia profesjonalna z Niemiec i jest naprawdę dobrej jakości. Zajrzyj zresztą na ich stronę :) http://sauberlab.pl/o-nas/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jestem byłym Sanpidowcem i pomagam ludziom w rozkręcaniu interesów. Mówię jakie wymogi powinien mieć lokal, jakie są wymagane dokumenty, w który sprzęt warto zainteresować. Z doświadczenia wiem, że restauracje/lokale gastronomiczne w małych miejscowościach dobrze funkcjonują (ze względu na brak konkurencji). Zastanów się jaki rodzaj kuchni chcesz prowadzić?

Zajrzyj na mojego bloga :)http://haccpdlaciebie.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najpierw musisz spełnić szereg wymogów, zarówno jeżeli chodzi o sanepid jak i sam lokal, masz już upatrzone konkretne miejsce czy kuchnie jaką będziesz serwował?  Podaj zdecydowanie więcej szczegółów abyśmy mogli coś doradzić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przed otwarciem takiego biznesu sprawdź czy coś takiego nie istnieje już w Twojej okolicy. Pomoże Ci w tym np. https://assay.pl/badania-rynku , gdzie znają się na takich działań doskonale. Wydaje mi się, że takie coś jest bezpieczne i przynajmniej będziesz pewniejsza czy jest to biznes opłacalny. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A co z oprogramowaniem do zarządzania restauracji? Dlaczego nikt nic o tym nie pisze? https://joinposter.com/pl to kompleksowy system do zarządzania lokalami gastronomicznymi z dowolnego miejsca z dostępem do internetu. Dedykowane jest dla wszystkich lokali i sieci gastronomicznych niezależnie od ich typu, wielkości i struktury organizacji. System ten upraszcza komunikację, dzięki czemu czas od momentu złożenia zamówienia do jego realizacji zostaje skrócony do minimum. Dzięki wykorzystaniu systemu Poster można zminimalizować koszty uruchomienia i funkcjonowania systemu zarządzania sprzedażą, magazynem i personelem. Wdrożenie systemu nie jest uwarunkowane zakupem drogich licencji stanowiskowych, podpisaniem umów serwisowych, zakupem skomplikowanego i często drogiego sprzętu komputerowego. Specyficzna budowa tego systemu, pozwoli w pełnym zakresie na dostosowanie do potrzeb i oczekiwań każdej firmy. Korzystanie z platformy Poster kosztuje zaledwie 78 złotych na miesiąc. Już ponad 6000 klientów korzysta z Poster POS.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem cz oprogramowanie jest aż takie ważne. Moim zdaniem ważniejszy jest odpowiedni sprzęt gastronomiczny. Bez tego nie ma co marzyć o sukcesie w prowadzeniu restauracji. Profesjonalne urzadzenia oferuje firma Multigastro https://multigastro.pl/chlodnictwo . Sa w stanie wyposażyc każdy lokal gastronomiczny. Jeśli nei wiecie jakie dobrac urzadzenia możecie skontaktować się z doradcą na infolinii pod numerem  12 307 79 79 lub 12 307 20 01  12 307 27 01 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Znajomy zamawiał sprzęt w właśnie w/w Multigastro i był bardzo zadowolony - asortyment, obsługa, ceny... Akurat urządzał niewielką kuchnię jak na restaurację, ale naprawdę chwalił sobie wybór...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przy otwarciu własnej restauracji ważne jest dobre zareklamowanie jej. Jedną z metod, które sprawiają że klienci zapamiętują restaurację są tacki z jej logo i nazwą. Takie tacki można zamówić na www.noex.com.pl Specjalizują się w produkcji gadżetów reklamowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chodzi o sprzęty w gastronomii, to nie może zabraknąć takiego świetnego rozwiązania jak program szef http://gastro.pl/. Warto inwestować w takie rozwiązania, które znacznie poprawiają czas i jakość pracy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dobrym rozwiązaniem jest też system przywoławczy, w ten spsoób klienci bez konieczności wołania mogą przywołać kelnera. No i świetnie to rozwiązanie sprawdza się w barach samoobsługowych. Gdyby kogoś interesował system przywoławczy, polecam ten od LRS Poland - http://www.lrspoland.pl/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po za sprzętem gastronomicznym potrzebni są również sprawdzenia dostawcy jedzenia, które będzie przyrządzane i podawane w restauracji. Od siebie mogę polecić wam hurtownię makaronów www.makaronyanna.com.pl Mają samcze produkty w dobrych cenach, więc warto przyjrzeć się ich ofercie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zależy jakich urządzeń dokładnie szukasz ale na pewno weź pod uwagę ofertę firmy Winterhalter - robią bardzo porządne zmywarki gastronomiczne i wyparzarki tak samo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

generalnie branża gastronomiczna jest trudna, ale przynosi spore zyski zatem... warto spróbować :) na pewno przydatny okaże się program Bartfitter https://barfitter.net/ który ci pomoże w kontroli tego wszystkiego. Wejdź sobie do nich na stronę i zerknij co tam maja do zaoferowania. Plus tej apki jest taki że jest za darmo i nie trzeba nic ściągać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Temat gastronomi to temat rzeka. Mam nadzieje, że chociaż kiedyś pracowałaś w gastro bo od samych chęci to się może nie udać. Jest to bardzo specyficzna branża. Ale oczywiście powodzenia!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Wczytywanie...
Zaloguj się, aby obserwować