Michał Jezierski 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2018 Na otwarcie salonu potrzebny będzie kapitał. Warto skorzystać z dotacji z urzędu pracy na rozpoczęcie działalności gospodarczej. O tym, jak wypełnić wniosek o dotację z PUP: krb.waw.pl/jak-wypelnic-wniosek-o-dotacje-z-urzedu-pracy/. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lukaslu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2018 Dnia 6.07.2018 o 22:17, kropka45 napisał: Sprzęty dobrej jakości to jest podstawą dobrego gabinetu kosmetycznego do którego chętnie będą przychodziły klienci. Pracuję w dobrym i znanym salonie kosmetycznym także wiem że ludzie bardzo interesują się właśnie jakością urządzeń lasery, lampy i te sprawy muszą być dobre. Szefowa ostatnio kupowała kilka nowych rzeczy z OceanZdrowia także spokojnie mogę polecić sprzęty z tego sklepu, dobra jakość widać, że jest tam na pierwszym miejscu. Ocena-zdrowia.pl ma niedrogi sprzęt i jest to moim zdaniem dobry sklep szczególnie dla osób otwierających nowy salon :) żona stamtąd zamawiała urządzenia gdy startowała z biznesem i chyba dalej zamawia co jakiś czas jakieś drobiazgi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barbarka85 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2018 A co z wyposażeniem takiego gabinetu ? moja znajoma prowadzi taki gabinet i większość rzeczy kupowała w tym sklepie Palmedica kupdogabinetu.pl . Warto wejsć do nich na stronę bo maja bardzo dużo i ciekawa ofertę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2018 Co do szkoleń, to wystarczy Beauty Lux. Tam wszystko opanujecie w krótkim czasie, bez bzdurnych spraw. Wejście w ten temat wymaga czasu, ale właśnie dzięki temu można zrobić swoje. Działam w tej branży od dawna i dokładnie widzę, jak duże są różnice w poziomie różnych osób pracujących w branży. Po prostu pilnujcie konkretów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smierson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2018 Przed założeniem salonu to warto by się zastanowić wcześniej nad zbadaniem rynku, żeby nie wsadzić się na minę, jeśli okaże się, że zainteresowanie będzie znikome. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gocha67 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2018 Warto zaopatrzyć się w przyzwoite rękawice jednorazowe ochronne u www.essenticare.eu. Ich produkty są mocne i trwałe. Dobra jakość idzie w parze z dobrą ceną. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hansol 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2018 Kolejną sprawą, którą trzeba ogarnąć, to pozyskanie klientów, do tego wykorzystaj marketing internetowy. Firma https://solv.pl/uslugi/ zajmie się tym, aby szybko podbić Twoją popularność w internecie i zachęci nowych ludzi do skorzystania z Twoich usług. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2018 Warto pomyśleć o ofercie jaka znajdzie się w waszym salonie kosmetycznym. Jeżeli chcecie ją poszerzyć to zgłoście się do firmy http://www.mmpasja.edu.pl Przeprowadzają kursy kosmetyczne, po których zdobędziecie wiedzę i umiejętności z nowych dziecin kosmetyki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cookie 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2018 morgom ma rację, współpraca ze sprawdzoną firmą to podstawa. Ja ze swojej strony szczerze polecam markę M'onduniq. Współpracujemy z nimi od wielu miesięcy. Zamawiamy u nich niezwykle skuteczne kosmetyki, które możemy także sprzedawać klientom ( detal jest dostępny tylko w salonach, które z nimi współpracują ). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2018 Dzięki Beauty Lux nauczyłam się zawodu. Nie było to proste, bo jednak te szkolenia wymagały mocnego zaangażowania, ale cele zostały zrealizowane. Nie mieliśmy żadnych problemów, wszystko poszło, jak należy. Owszem, pracy bardzo dużo, ale właśnie tak się do tego wszystkiego przygotowaliśmy. Było warto. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesior 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2018 Na pewno trzeba też znaleźć dobrych pracowników. Jak potrzebujecie szkoleń w tym zakresie to bardzo dobrze szkoli Perfect Glamour z Wrocławia. Mają duże doświadczenie, dobra kadrę i wysokiej jakości materiały, dużo ćwiczeń praktycznych. Moja siostra tam miał kursy to wiem jak to u nich wygląda. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gocha67 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2018 W podstawowe materiały zaopatrzyłam się w www.gemini-euro.pl. Dobre ceny, wysoka jakość produktów i sprawna obsługa. Korzystam z ich usług i jestem pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu i jakość na każdym etapie obsługi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ChurchLool 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2018 od studiów Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Garage-Makezone 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2018 Moim zdaniem dość podstawowe i nieraz kluczowe jest znalezienie odpowiedniej lokalizacji pod taki salon, oraz odpowiednie urządzenie takowego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2019 Beauty Lux - polecam ten kierunek, szkolenie zawodowe daje na spokojnie odpowiednie przygotowanie do pracy. Działam w tej branży już dosyć długo i całkiem nieźle sobie radzę. Z mojej perspektywy - zdecydowanie było warto. Przede wszystkim - nie ma łatwiejszej drogi do zawodu i to powinno mieć tutaj zdecydowanie największe znaczenie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miska85Miska 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2019 Jeżeli ktoś z was ma zamiar otworzyć swój własny gabinet to moim zdaniem warto skorzystać z oferty sklepu KupDoGabinetu i zapoznać się z oferta. W każdym gabinecie przydadzą się takie rzeczy jak : jednorazowe buty, igły do mezoterapii, rękawiczki jednorazowe, środki do dezynfekcji, fartuchy jednorazowe i tym podobne. W hurtowni materiałów opatrunkowych KupDoGabinetu znajdziemy wszystko w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DzaQ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2019 Nie jest to takie łatwe jak się wydaje z uwagi na to, ze trzeba spełnić wiele warunków aby otworzyć włąsny salon Po pierwsze osoba, która się na to decyduje powinna posiadac odpowiednie wykształcenie oraz odpowiednią wiedzę na temat zabiegów kosmetycznych Wiele z nich jest dość inwazyjnych oraz nie powinno się robic krzywdy klientowi. Po drugie trzeba mieć odpowiedni lokal, który będzie dostosowany do prowadzenia takiej działalności oraz zyskać pozwolenie sanepidu Po trzecie trzeba mieć odpowiednie wyposażenie ( na przyklad autoklaw, ewentualnie podpisać umowę ze sterylizatornią) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dezmont 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2019 Warto rozejrzeć się za dobrą hurtownią kosmetyczną, z którą można nawiązać współpracę. Taką hurtownią na pewno jest http://www.lakiery.hybrydowe.eu Dostarczają kosmetyki i akcesoria kosmetyczne do salonu mojej żony. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2019 Proszę tutaj - wyposazenie-salonu-fryzjerskiego.pl Start trochę kosztuje, a poza umiejętnościami najważniejsze jest wyposażenie. Jeśli dopasujecie każdy element zgodnie ze swoimi oczekiwaniami, to wszystko będzie w porządku. Po prostu - postawcie na jakość. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shogun 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2019 Zacząć od.... biznesplanu i zbadania rynku. Serio! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BadHipa 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2019 i jak idzie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hansol 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 9, 2019 Uważam, że reklama zawsze powinna być przemyślana i stworzona z głową, dlatego u mnie marketingiem zajmuje się agencja interaktywna Poznań https://solv.pl/agencja-interaktywna-poznan/%5B/url%5D - w ten sposób nie muszę się martwić o pozycje mojej strony w przeglądarce. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andnowy 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2019 Dobrze będzie na pewno zrobić profesjonalny kurs kosmetyczny. Tak aby zaoferować najlepszego rodzaju usługi. Ze swojej strony polecam kursy prowadzone przez Natalię Larinę: https://natalialarina.pl - jest to właścicielka firmy Słowianka. Aktualnie są to najlepsze kursy kosmetyczne w Polsce. Wspaniałe kursy, korzystam już z kolejnego, dzięki nim wiem że mogę zaoferować więcej profesjonalnych zabiegów moim klientkom, a mój salon kosmetyczny jest coraz fajniejszym miejscem! Dziękuję bardzo i tak trzymać! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MilaK 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2019 Ważnym elementem wyposażania salonu kosmetycznego powinien też być wybór firmy, od której zakupimy bądź wypożyczymy sprzęt do różnego rodzaju zabiegów. Ciekawą propozycję dla salonów ma http://www.ktmedical.pl/ . Oferują urządzenia do zabiegów laserowych, do zabiegów z zakresu medycyny estetycznej, wybielania skóry i wiele innych - warto poznać ich ofertę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika_G 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2019 Myślę, że najważniejsza jest praktyka. Czy studia czy kursy chyba już nie ma aż takiego dużego znaczenia, liczą się umiejętności. A dlaczego chcesz to robić? Czy już coś próbowałaś? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach