Polski start-up opracował roślinne mięso i otrzyma wsparcie z UE
Coraz więcej osób decyduje się na dietę bezmięsną, tym samym wielu z nich…
Przyszłością branży spożywczej są roślinne substytuty mięsa
Rosnąca popularność wegetarianizmu i weganizmu sprawia, że konsumenci poszukują coraz doskonalszych substytutów roślinnych dla mięsa…
Wegańskie innowacje [PODCAST]
Mięsożercy, fleksitarianie, wegetarianie, weganie, frutarianie. Do której grupy należysz? Która grupa urośnie najbardziej?…
Polacy rezygnują z mięsa. Rośnie branża wegańska, spada mięsna
Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa. Jak wskazało badanie Raport Food Pyszne.pl, na…
Producenci wołowiny w trudnej sytuacji
Ceny żywca wołowego są niższe średnio o 15 proc. w stosunku do ubiegłego roku. To…
W laboratorium wyhodowano sztuczne mięso
Rewolucja technologiczna dotarła także do produkcji żywności. Firmy chcą zastąpić surowce z tradycyjnych gospodarstw…