Polski start-up opracował roślinne mięso i otrzyma wsparcie z UE

Coraz więcej osób decyduje się na dietę bezmięsną, tym samym wielu z nich…

Przyszłością branży spożywczej są roślinne substytuty mięsa

Rosnąca popularność wegetarianizmu i weganizmu sprawia, że konsumenci poszukują coraz doskonalszych substytutów roślinnych dla mięsa…

Wegańskie innowacje [PODCAST]

Mięsożercy, fleksitarianie, wegetarianie, weganie, frutarianie. Do której grupy należysz? Która grupa urośnie najbardziej?…

Polacy rezygnują z mięsa. Rośnie branża wegańska, spada mięsna

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa. Jak wskazało badanie Raport Food Pyszne.pl, na…

Producenci wołowiny w trudnej sytuacji

Ceny żywca wołowego są niższe średnio o 15 proc. w stosunku do ubiegłego roku. To…

W laboratorium wyhodowano sztuczne mięso

Rewolucja technologiczna dotarła także do produkcji żywności. Firmy chcą zastąpić surowce z tradycyjnych gospodarstw…