To jest dobry czas dla polskich restauratorów
Polski rynek gastronomiczny przechodzi duże zmiany. Trudno wyodrębnić jeden dominujący trend – z jednej…
Ten start-up opracował hologram. Za swój pomysł otrzymał wiele nagród
Start-up opracował urządzenie, które bez potrzeby używania gogli VR można wyświetlać na stole…
Wynajmowanie powierzchni kuchennych nowym pomysłem na biznes?
W Chinach branża gastronomiczna jest bardzo rozwinięta. To generuje jednak nowe problemy, a…
Jak zarobić na resztkach jedzenia? Oni to wiedzą i odnieśli sukces
Tylko w Szwecji marnuje się ponad 1,2 mln ton żywności rocznie. Dla porównania…
Polacy coraz częściej jedzą poza domem
Polacy mieszkający w dużych miastach coraz chętniej wychodzą do lokali, żeby zjeść. Okazją stają…
Ile wydajemy w restauracjach?
Jak pokazują wyniki najnowszego badania „Polska na Talerzu 2018”, Polacy chętnie odwiedzają różnego…
6 pomysłów na zimowy biznes
Zima to czas, w którym przedsiębiorcy nie zapadają w sen. Wbrew pozorom także…
Nigdy nie myśleli o etacie. Znaleźli swoją niszę na rynku dowozu jedzenia
Nigdy nie myśleli o pracy na etacie. Zanim uruchomili obecny biznes doświadczenie zebrali…
8 ciekawych pomysłów na restaurację lub kawiarnię
Według raportu „Polska na talerzu” przeprowadzonego przez sieć Makro, aż 64 % Polaków…
Na walentynki wydamy 1,5 mld zł
Polacy polubili święto zakochanych. Nie obchodzą go hucznie, raczej kameralnie, ale rosną walentynkowe budżety…
Ofensywa Senepidu na Euro
Dworce, restauracje, hotele – miejsca, które odwiedza kibice na Euro, mają lśnić. Taki…