To jest dobry czas dla polskich restauratorów

Polski rynek gastronomiczny przechodzi duże zmiany. Trudno wyodrębnić jeden dominujący trend – z jednej…

Ten start-up opracował hologram. Za swój pomysł otrzymał wiele nagród

Start-up opracował urządzenie, które bez potrzeby używania gogli VR można wyświetlać na stole…

Wynajmowanie powierzchni kuchennych nowym pomysłem na biznes?

W Chinach branża gastronomiczna jest bardzo rozwinięta. To generuje jednak nowe problemy, a…

Jak zarobić na resztkach jedzenia? Oni to wiedzą i odnieśli sukces

Tylko w Szwecji marnuje się ponad 1,2 mln ton żywności rocznie. Dla porównania…

Polacy coraz częściej jedzą poza domem

Polacy mieszkający w dużych miastach coraz chętniej wychodzą do lokali, żeby zjeść. Okazją stają…

Ile wydajemy w restauracjach?

Jak pokazują wyniki najnowszego badania „Polska na Talerzu 2018”, Polacy chętnie odwiedzają różnego…

6 pomysłów na zimowy biznes

Zima to czas, w którym przedsiębiorcy nie zapadają w sen. Wbrew pozorom także…

Nigdy nie myśleli o etacie. Znaleźli swoją niszę na rynku dowozu jedzenia

Nigdy nie myśleli o pracy na etacie. Zanim uruchomili obecny biznes doświadczenie zebrali…

8 ciekawych pomysłów na restaurację lub kawiarnię

Według raportu „Polska na talerzu” przeprowadzonego przez sieć Makro, aż 64 % Polaków…

Na walentynki wydamy 1,5 mld zł

Polacy polubili święto zakochanych. Nie obchodzą go hucznie, raczej kameralnie, ale rosną walentynkowe budżety…

Ofensywa Senepidu na Euro

Dworce, restauracje, hotele – miejsca, które odwiedza kibice na Euro, mają lśnić. Taki…