Madrin – automatyczny mobilny drink bar
Opis projektu: Madrin to automat do robienia drinków. Potrafi on sporządzić aromatycznego i estetycznego drinka w 45 sekund. Można podłączyć do niego maksymalnie dowolnych 10 składników, w jego pamięci znalazło się miejsce do zapisania 30 różnorodnych receptur koktajli. Ilość organizowanych imprez wciąż rośnie. Wesela, wieczory kawalerskie, spotkania firmowe itp. Za każdym z tego typu wydarzeń stoi człowiek lub instytucja, która chce zabłysnąć przed swoimi gośćmi. A ponieważ jesteśmy lubiącym się bawić narodem, połączenie chęci wyróżnienia się i dobrej zabawy sprawia, że na sporej części takich okazji jest obecny barman serwujący drinki. Każdy, kto kiedykolwiek korzystał z usług barmanów, wie jak drogie są ich usługi. My przygotowaliśmy receptę na cieszenie się niedrogimi, aromatycznymi i szybkimi drinkami.
Skąd pomysł: Pewnego razu, po zajęciach w piątkowy wieczór siedzieliśmy z kolegami w barze w pobliżu Politechniki Łódzkiej. Wieczór przebiegał raczej schematycznie, żeby nie powiedzieć nudnie. Do czasu kiedy jeden z naszych kolegów zamówił sobie drinka. Wszystkich nas zaskoczyła jego wysoka cena, ale ponieważ smakował bardzo dobrze, bardzo szybko został opróżniony i należało zamówić następnego. Entuzjazm opadł po spróbowaniu nowego drinka, smakował znacznie gorzej niż ten pierwszy. Ponieważ byliśmy bezpośrednio po egzaminie z robotyki, wywiązała się dyskusja, że gdyby ten drink był robiony przez robota, to byłby tańszy i za każdym razem taki sam. Tak narodziła się idea stworzenia automatycznego barmana, która po dwóch latach prac stała się rzeczywistością.
Dla kogo: Naszymi docelowymi klientami są: agencje eventowe, kluby, bary, hotele, organizatorzy wesel, organizatorzy imprez okolicznościowych i masowych.
Finansowanie: Dotychczasowo rozwój startupu finansowany jest ze środków własnych.
Model biznesowy: Zamierzamy zarabiać na usługach wynajmu i sprzedaży naszego produktu.
Pomysłodawcy projektu: Projekt stworzony został przez dwóch studentów Automatyki i Robotyki na Wydziale Mechanicznym Politechniki Łódzkiej.
Konkurencja: Naszą główną konkurencją są tradycyjni barmani.
Globalnie czy lokalnie: Aktualnie chcielibyśmy skupić się na rynku Polskim. Po sukcesie na rynku lokalnym zamierzamy przeskalować biznes na rynek światowy .
Najbliższe cele: Zdobycie trakcji z równoczesnym zbieranie recenzji naszego produktu.
MamBiznes.pl
35 500 obserwujących
+ Zaobserwuj nas-
Rośnie popularność szkół językowych. Własna placówka czy biznes w modelu franczyzowym?
-
Stacja benzynowa w modelu franczyzowym pod szyldem Circle K. Również inne sieci paliw oferują takie rozwiązanie
-
Jak zacząć programować? Sprawdzamy jak podjąć pracę w tym zawodzie
-
Fotobudka 360 jako pomysł na biznes. Sprawdzamy czy nadal cieszy się dużą popularnością
Dobry pomysł. Powodzenia.