Ekogram – the real food

Opis projektu: Własna produkcja ekologicznych past orzechowych to dopiero początek naszej przygody z przetwórstwem żywności. Dowodem na to jest kolejny złoty medal na najważniejszych polskich targach ekologicznych NATURA FOOD. W 2018 złoty medal zdobył nasz najnowszy produkt: SŁODKI SEN. W najbliższym czasie premierę bedą miały nasze kolejne autorskie produkty.

Branża / kategoria: gastronomia

Rok powstania: 2009

Skąd pomysł: W czasie wymiany studenckiej w USA pracowałem w markecie spożywczym. Tam pierwszy raz miałem kontakt z żywnością ekologiczną. Tak mi się temat spodobał, że po powrocie do Polski postanowiłem otworzyć własny biznes w tej branży

Dla kogo: Świadomość na temat jakości żywności i tego jak powstaje, żywności stale rośnie. Dlatego zainteresowanie żywnością ekologiczną stale rośnie.

Finansowanie: środki własne

Model biznesowy: sprzedaż produktu lub usługi

Pomysłodawcy projektu: Twórcą i właścicielem marki ekogram jest Michał Pelc. Wszystko zaczęło się skromnie w 2009 roku od sprzedaży jednego produktu. Pierwszym magazynem była półka na książki w mieszkaniu rodziców. Z czasem portfolio ekologicznych produktów urosło do prawie 300 indeksów i własnej przetwórni ekologicznej.

Konkurencja: Nie istnieje dla mnie takie słowo jak konkurencja. Na każdy unikalny produkt jest miejsce na rynku.

Rynki: globalny

Najbliższe cele: Kolejne unikalne produkty.

Zespół: 10-15 pracowników

Lokalizacja: Kraków (małopolskie)

ekogram – the real food

Dodaj start-up